​В Україні стартував ювілейний 25 чемпіонат з класичного ралі

26.04.2018

До підготовки календаря Комітет ралі Автомобільної Федерації України та безпосередньо організатори етапів доклали максимум зусиль. Тож у новому сезоні на спортсменів чекають 5 унікальних етапів з гучними церемоніями відкриття та нагородження, складними трасами з різним покриттям (асфальт, грунт та гравій) та сильні суперники. Вперше з 2013 року до участі у 1-му етапі першості вже заявилися майже півтора десятки закордонних ралістів.

У цьому сезоні Чемпіонат України із ралі здобув генерального спонсора – паливну компанію Glusco. «Авторалі – захоплюючий та видовищний вид спорту. Тож, важливо давати поштовх та відкривати нові можливості талановитим учасникам, а всім українцям – яскраві емоції та відчуття драйву» - коментують у прес-службі Glusco.

Презентація Чемпіонату України з ралі відбулася на території АЗК Glusco нового формату в Києві. На презентації були присутніми відомі українські автоспортсмени: Володимир Петренко, Борис Ганджа, Антон Корзун, Денис Лохман, Денис Сидоров, Роман Козін, Володимир Гнатенко, Максим Шиков.

До ралійного календаря 2018 увійшли 5 найцікавіших етапів:

«XVI ралі Галіція», що відкриє сезон першим з 2013 року Інтернаціональним етапом і об’єднає учасників з 5 країн світу.

Етап «Умань», що відбудеться у Черкаській області і порадує учасників і глядачів швидкою трасою.

Київський етап – ралі «Столиця», що востаннє проводився у 2011 році.

Ралі «Чумацький шлях» - найстаріший етап Чемпіонату України з ралі, що у 2018 році проведуть в ювілейний 25 раз поспіль.

Та етап «Трембіта» в Івано-Франківській області з гравійним покриттям і швидкою трасою.


Особливу увагу організатори приділяють підготовці дорожнього покриття та заходам безпеки, адже ралі – швидкий та видовищний спорт і глядачів просять знаходитися тільки у спеціально підготовлених зонах та дотримуватися правил безпеки.

Довідка:

Чемпіонат України з ралі - це класичне ралі, що передбачає змагання екіпажів на дорогах загального користування, перекритих для громадського транспорту та пішоходів на час проведення перегонів.

У різні роки Чемпіонат України з ралі включав від 5 до 7 етапів, що проходили на трьох типах покриття: асфальт, гравій та грунт. Географія змагань 2018 року охоплює Трускавець (Львівська область), Умань (Черкаська область), Київ, Херсон, Івано-Франківськ. 

Views: 1456